The King Elvis Presley!

En extra pappa.

Hela livet har han funnits med, aldrig någonsin vikt från min sida. Ja man kan nästan säga att Elvis varit lite som en extra pappa.

Han känns liksom hemma…
Det mörka håret, ansiktsdragen, musiken och kläderna, hans historia. Alltid fått höra att min pappa liknar Elvis och själv är jag mörk med djupa ansiktsdrag och markerande läppar. Som liten vann jag maskerader, sikta mot stjärnorna i 5:e klass utklädd och mimandes till Jailhouse rock.

Skolarbeten som liten handlade alltid om USA och Elvis. Än idag vart jag än står i världen och hör en Elvislåt på radio. Så hoppar hjärtat till och det går som en ”rythm” genom hela kroppen. Jag vill bara lyssna, sjunga med, skruva upp och nästan skrika.

– Hör ni det är Elvis på radion!!?. 🙂

Elvis Min trygghet, hans låtar har följt mig genom livet, i olika livssituationer. Delar av Elvis liv har jag kunnat efterlikna med mitt eget.En ung tjej ringde mig under hösten från Stockholm och undrade om jag ville vara med i en hyllningsfilm till Elvis. Jag kunde inte då förstå att hon funnit mig här på nätet och att det skulle bli en riktig dokumentär-film på SVT över hela Sverige som nu ska visas kl 21.00 på självaste nyårsafton och några dagar efter.Så tillsammans med Brolle, Nanne Grönwall, Per Erik Hallin, The Boppers och en rad andra fick lilla jag som är ”ingen” möjlighet att få vara med och berätta om Elvis och hur mitt egna liv präglats av ELVIS trots att jag är tjej och aldrig upplevt 50-talet i verkligheten. Ones in a Lifetime att få göra detta och med ett helt underbart Tv-team. Jag är så otroligt tacksam.

Dagen då The Cadillac Band entrade dörren till mitt ”Memphis” här i Östmark med Joe Esposito i släptåg insåg jag att detta var meningen med mitt liv. Det kommer aldrig finnas någonting som kommer ta Elvis ifrån mig. Caféet som är en utbyggnad av min pappas garage, ligger här i en liten, liten by i de mörkaste värmlandskogarna med blott 800 innevånare. I isande kyla och metervis med snö staplar Elvis bästa vän in genom dörren en eftermiddag bara dagar innan jul.

I tårar omfamnar jag honom och utan att tänka å bara känna säger jag, Å Joe jag älskar dig. 🙂 Med media och en rad andra artister fullpackade i detta lilla utrymmet blev det en kväll och natt som för mig kommer gå till historien.

Efter en magisk show i en närliggande lokal där The Cadillac Band med Bl.a Gert Lengstrand, Raymond Björling, Svenne och Lotta, Ebbot Lundberg, James Lott från Sun Studio i Memphis, Jerry Lees basist BB Cunningham och Joe som berättade om sitt liv med Elvis avslutade vi natten i Cafét med James Lott från Sun o BB Cunningham, jag och några vänner för att jamma tillsammans.

Vi fick höra mycket kul den natten…

Jag kan i alla fall stoltsera med att jag har haft Joe Esposito sovandes i en av mina sängar i mitt hus.

Året efter kom Elvis första trummis hit, DJ Fontana med fru, också då med Cadillac Band.

Han o hans fina fru satt i Caféet och tittade på Elvis The 68 comeback special som han själv medverkar i och det var en udda upplevelse kan jag säga.. Så otroligt stort.. Det är en show som i dag är väl den bästa Elvis någonsin gjort och här sitter DJ och berättar om hur bra regissören var och att det var en kul show att göra samtidigt som han sitter och tittar på den här hos oss…

Eftersom jag själv sjunger så fick jag möjligheten att Sjunga Blue Moon of Ketucky här i vår park med DJ på trummor…

Även om detta nu är några år sen så är det nästintill det största som hänt i livet för mig o min familj. Denna upplevelse har fyllt våra hjärtan för all framtid…

Nästa gång ska jag berätta om BB Cunningham från Memphis och en liten händelse som gjorde honom mycket betydelsefull i mitt liv.

Dokumentären ”Vi som diggar Elvis” sändes på SVT kl 21:00, Nyårsafton 2015-16.

Var rädda om er!
Anna Pia