Jerry Carigan NOW

Elvis originalmusiker.

Jag träffade Jerry Carrigan på Valand i Göteborg, våren 2005 och gjorde en intervju under genrepet inför Showen ”Elvis – Back To The Roots” där även Reggie Young och Bob Moore ingick i Paul Ansells band, The Number Nine. Men frågorna gällde endast The Number One, Elvis Presley – The Artist Of The Century…

Det var paus i repetitionen på Valand och *Jerry Carrigan och jag satte oss i lugn och ro på sidan av de andra. Mitt första intryck av den legendariske batteristen var inte vad jag väntat mig av en instumental-musiker.

Visserligen var jag väl medveten om Alla hans meriter men förvånades trots det av den starka karisma Jerry Carrigan utstrålade, Hela tiden under samtalet. Jerry Carrigan Har DET!

De flesta skulle nog tänka på Elvis i första hand som filmskådespelare under 1960-talet vilket bara är halva sanningen. Presley jobbade Mycket i studion under det årtiondet också vilket Inte får glömmas bort ”i skuggan av” de många filmerna.

Det högkvalitativa gjorde kungen i inspelningsstudion tillsammans med bla Jerry Carrigan på trummor. En naturlig fråga var så klart ”Hur var det att jobba i studion med Elvis?” Frågan kändes Extra intressant med tanke på att Både Elvis Presley Och Jerry Carrigan är kända för att vilja vara ”In Demand” i studion.

– Det var härligt att jobba med Elvis och han visste Alltid vad han ville med en produktion och Elvis var Väldigt noggrann i allt han gjorde, berättade Jerry Carrigan. Det uppstod aldrig några problem, allt bara flöt på och resultatet blev bästa tänkbara varje gång vi spelade in.

”Jag kunde inte låta bli att fråga om det någonsin blivit meningsskiljdaktigheter/en liten konflikt?” mellan Elvis och Jerry eftersom båda är så lika i studion och alltid vill ha på sitt vis samt säga sista ordet.

– Nej, det blev aldrig något sådant med Elvis. Han var helt enkelt Så bra att inte ens ”The Drummer In Demand” (jag) behövde eller kunde rätta honom i någonting han gjorde. Men hade det funnits något litet så hade jag sagt till det gör jag alltid, men finns inga fel vad skall man då rätta till? Elvis Presley hade optimalt självförtroende även i studion.

Jerry Carrigan tänkte verkligen efter innan han besvarade denna fråga så vi får ta honom på orden, Han var ju där!

Med kännedom om Carrigans stora kunskap och betydelse inom countrymusiken ville jag veta vad han tyckte om Elvis Presley som countrysångare?

– Han gjorde samma sak när han sjöng country som med alla andra musikstilar han jobbade med, skapade sin helt egna stil och tolkning av låtarna, betonade Jerry Carrigan.

Kan man säga att Elvis Presley med sitt kraftfulla sätt att framföra många av country-låtarna skapade i det närmaste en egen musikstil och något nytt för sjangern?

– Ja, det kan man DEFINITIVT säga, svarade Jerry Carrigan kort, koncist och bestämt.

På 60-talet då Elvis arbetade med filmerna i Hollywood slog The Beatles igenom och toppade listorna världen över, det är heller ingen hemlighet att Elvis inte var ”stormförtjust” över de filmroller/manus han tilldelades.

Påverkade dessa faktum Elvis självförtroende i negativ riktning, tvivlade han någonsin på den egna förmågan att skapa listettor under årtiondet?

– Nej, något sådant kunde jag inte känna av. Elvis var alltid helt närvarande i det han gjorde och han visste vad han kunde. Skivförsäljningen må ha vänt ner i några år, men det musikaliska självförtroendet svek aldrig Elvis Presley, inte på något vis över huvud taget, sade Carrigan bestämt.

Jag visste att Jerry Carrigan jobbat Både med Elvis Presley Och The Beatles varför han borde vara rätt person att reflektera…

Intervjuen avrundades med en fråga om hur Elvis var att arbeta tillsammans med, Samt om han var en trevlig/rolig kille att umgås med mellan inspelnings-sessionerna?

– Ja, Elvis hade mycket humor och skämtade ofta när man umgicks privat med honom, han Var rolig också. Elvis Presley som person var en väldigt snäll, trevlig och ödmjuk man, en Riktigt fin människa att lära känna, berättade Carrigan med både eftertanke och nostalgi i blicken…

På kvällen samma dag skulle Jerry Carrigan medverka i showen, ELVIS – Back to the Roots.