Lasse Westerberg NOW


Inför höstturnèn 2012! 

Lasse Westerberg är en av The Boppers grundare, bandets första pianist och originalmedlem från 1977 då de första turnèerna drog genom Sverige.

Den 29:e September är det äntligen premiär för Peter Jezewskis konserthusshow med tio städer på turnèplanen och start i Helsingborg. Vi har intervjuat Lasse Westerberg som nu återförenas med Peter i storbandet The Bopmachine på hela 16 man…

Räkna med Extra Tryck och Känsla i Boppers-hitsen som nu framförs med Två av de fem originalmedlemmarna på scenen! Precis som år 1977 kommer Lasse Westerberg med i bandet genom sångaren Peter Jezewski.

Lasses musikintresse började tidigt och med konsertpianisten Thorvald Sjöblom i släkten så saknades varken talang eller musikaliska inspirationskällor. På ett gammalt svartvitt fotografi kan vi se Lasse Westerberg vid Thorvalds flygel knappt tre år gammal/ung. Lasses pappa spelade gitarr och mamman dragspel så intrycken blev många under uppväxten. Idag spelar Lasse även gitarr vid sidan av huvudinstrumentet piano.

Westerberg började lyssna på klassisk musik redan som barn med allt från Arthur Rubenstein till Mozart. Han upptäckte jazzmusiken som väldigt ung och tog intryck av bland andra Oscar Petersson och Monthy Alexander. Naturligtvis diggades även Rock and Roll och populärmusik i största allmänhet.

När Lasse Westerberg var 18 år kom han i kontakt med The Boppers som behövde en pianist. Bandet hade replokal i närheten av Lasses bostad och efter tips från Peter Jezewskis flickvän gick han dit och lyssnade på dem. Redan dagen efter satt Lasse Westerberg vid pianot som den femte bandmedlemmen, det svängde från första stund och grabbarna i bandet blev nöjda.

Allt som hände sedan står sedan länge inskrivet i svenska rockhistorien!

Lasse Westerberg spelade med bandet under den mest nyskapande och intensiva perioden från 1977 och tre år framåt. De jobbade i studion, turnèrade runt hela Sverige och utomlands.


En av många spektakulära episoder i den sanna rocksagan om The Boppers utspelade sig på jättelika och internationella Midemfestivalen i Cannes, på den franska Rivieran. Evenemanget direktsändes på TV i Frankrike och känslan att sjunga A capella inför 20 miljoner TV-tittare är svårslagen, berättar Lasse Westerberg som nu firar 35 år som musiker och artist.

Efter tre intensiva år i rampljuset bestämde sig Westerberg för att satsa på en solokarriär, året var 1980 och han släppte en egen LP med eget material. Det var en instrumentalskiva så han fick verkligen fördjupa sig i konsten att spela piano. I rollen som pianist fick han även spela tillsammans med många proffesionella musiker i världsklass.

Gitarrgurun Janne Schaffer var en i skaran tillsammans med tunga musikernamn som Mats Ahlsberg, Magnus Persson, Rune Gustavsson, Hektor Bingert, Göran Fahlström samt Rune Öhwermann som var Lasse Westerbergs producent vid tiden det begav sig.

Det blev också spännande och givande samarbeten med flera kända band som Hep Stars, Power house, med Nick Taylor från Blood Rock Texas och många, många fler.

Senast vi såg Lasse Westerberg i svensk TV tillsammans med Peter Jezewski var år 2002 i Bingolotto. Hela originalbandet The Boppers gjorde ett uppmärksammat framträdande som sedan blivit väldokumenterat i uppslagsverk om svensk Rock and Roll.

Under hösten 2012 ser Lasse fram emot ett spännande samarbete med Peter Jezewski och medverkan i den stora konserthusshowen ”Be Bop A Luba” med premiär i Helsingborg den 29:e September. Det skall bli kul att få rocka loss igen, säger Lasse Westerberg som vi kommer att få se vid ett guldfärgat piano, specialbeställt till Showen med Stort S.

Det är Både Jubilèum och Återförening på samma gång så guldfärgen på pianot kan även symbolisera och poängtera detta Gyllene tillfälle att uppleva äkta och levande Rock and Roll när den är som Allra Bäst, i Hela Sverige…

Det är Alltid Här och Nu som gäller!

Ett Stort tack till artisten, musikern och låtskrivaren Lasse Westerberg för en både trevlig och intressant intervju, vi ses i Sveriges konserthus under hösten!

Källa: elvisforever/Text: Göran Blomdin/Foto: Torbjörn Calvero