PETER JEZEWSKI TODAY

Alltid Här och Nu!


Peter Jezewski har växt upp med Elvis som musikalisk förebild. År 1978 blev han rikskänd som sångaren i The Boppers och har sedan dess inte behövt någon presentation.

I höst blir det Stor konserthusturnè och i sommar öppnar han ny restaurang! Vi har intervjuat Peter och önskar honom även Varmt välkommen som annonsör här på sajten elvisforever.se.
Den officiella fancluben elvisforever.se uppskattar Peter Jezewskis stora musikaliska engagemang och ständigt kreativa utveckling. Vi rekommenderar hans konserthusshow det Allra varmaste!

Äntligen blev det dags för en liveintervju med Peter Jezewski, det var Onsdagen den 23:e Maj och året var 2012. Intervjuen hade länge varit förberedd men fått flyttas fram flera gånger på grund av Peters fullspäckade schema både på och utanför scenen…

Peter Jezewski debuterade som sångare och grundare i rockbandet The Boppers redan år 1978. Numera är han sedan länge soloartist och sångare i sina band Peter and The Bopmachine och Peter and The Chiefs. Över 2 miljoner skivor har sålts,varav flera är både Guld och Platina!

Den 13:e April år 2011 släppte Peter Jezewski dubbelalbumet ”Friends Connection” med inte mindre än 52 gästartister från Sveriges främsta artistelit, däribland Carola, Robert Wells, Björn Skifs, Pandora, Louise Hoffsten, Mikael Rickfors och många, många fler. Skivan kan köpas där skivor säljs, eller laddas ner från iTunes, Spotify och många andra webbplatser.

Peter Jezewski avslutade nyligen sin stora vårturne där flera tusen jublande fans fått uppleva den genuina och äkta 50- och 60-talsshowen som fått lysande recensioner i media och stående ovationer av publiken i alla de fullsatta konserthus den spelats.

Konserthus-showen heter ”Peter Jezewski & The Be Bop A Luba Show” och tar nu sommaruppehåll men fortsätter i höst med premiär den 29:e September i Helsingborgs konserthus.

Det är sitt livs show som Peter Jezewski gör denna gång!
Rubriken till detta stycke lånade vi från Upsala Nya Tidnings recension av Peters konserthusshow med det rocknostalgiska namnet, Peter Jezewski & The Be Bop A Luba Show! Med tanke på att Peter Jezewski firar 35-årsjubilèum som artist i år så är citatet från tidningen UNT Verkligen imponerande…

Det är i Alla avseenden en Exklusiv Show vi bjuds på, Snygg scendekor med neonslingor, Wurlitzer-jukebox och bilfenor samt den stora backdroppen som redan känns kult. Lägg därtill ett tajt och samspelt storband på sexton man plus dansare och kör så råder ingen tvekan om att det är StorShow som gäller.

Maffiga rök och ljusefekter sätter Många extra prickar över i. Under showen hinner de medverkande göra flera klädbyten mellan olika snygga och eleganta scenkläderna som ingår i helheten.

I den storstilade musikshowen ”Be Bop A Luba” ingår alltid en eller flera gästartister från Sveriges artistelit. Carina Jaarnek har har jobbat mycket tillsammans med Peter Jezewski och det märks tydligt på deras fina samspel på scenen.

Bland gästartisterna hittar vi även den coola trion ”Cotton Eye Joe” med färgstarka sångerskan Annika Ljungberg i spetsen. Bandet som tidigare hette Rednex har sålt över 10 miljoner skivor, imponerande!

Storbandet består av proffesionella musiker i blandade åldrar, på scenen hittar vi till exempel de två tunga gitarristerna Christer Bergman och Frank Liestam. Liestam är Sveriges Allra bästa Rock and Roll-gitarrist och det Känns Verkligen Rock and Roll över hela ensemblen!

Den ena tidlösa hitlåten efter den andra nytolkas, Excelent och Personligt. Showen bjuder även på Många härliga Boppers-klassiker tillsammans med några av Peters egna låtar.

Hösten 2011 var det TV-premiär för nya låten ”Back in 57” som Peter Jezewski skrivit tillsammans med Anneli Strand och amerikanen John Whiteleather som bor i Florida.
Kort därefter gavs den ut som digital singel på iTunes och Spotify och är även med i Showen med stort S.

Föreställningen innehåller också flera fina och personliga Elvistolkningar av Peter Jezewski som många gånger kallats ”The Elvis Of Sweden” i massmedia och på webben. Peter är även en av fanclubens officers och har representerat elvisforever.se flera gånger i media, bland annat i TV4 Nyhetsmorgon den 16:e Augusti 2007 då det var 30 år sedan Elvis Presley lämnade oss.

Peter Jezewski i Spanien Och USA!
Vid sidan av den stora vårturnèn som spelats i svenska konserthus har Peter hunnit med två utlandsturnèer också. Årets första utlandsresa gick till staden Valencia i Spanien där Peter Jezewski är ett väletablerat affischnamn sedan många år. I Spanien spelar han ofta tillsammans med bandet The Woptones. De samarbetar också i skivstudion i Valencia, senast med en Julskiva för spanska marknaden.

Redan den 7:e Juni 2012 åker Peter tillbaka till Spanien för att spela med The Woptones på The Screamin Festival som är ett Stort internationellt evenemang i Barcelona. Många av Peter Jezewskis musikaliska inspirationskällor hittar vi i USA där han även gör regelbundna turnèer tillsammans med låtskrivarkollègan John Whiteleather.

Senast i Februari månad år 2012 gjorde Peter ett USA-besök med rockturnè över Florida. Vid pianot satt en annan svensk artist, ingen mindre än pianokungen Robert Wells som Peter jobbat mycket med genom åren.

Men inte ens en Rockung kan jobba jämt och därför tog Peter Jezewski en vilsam semester i Frankrike under våren. Där var det träningsläger i Karate och han passade på att uppgradera sitt svarta bälte till 2:a Dan eller 2:a Graden som man också kan säga…

Det är Alltid Här och Nu som gäller!

Ett Stort tack till artisten, musikern och låtskrivaren Peter Jezewski för en både trevlig och intressant intervju, vi ses i Sveriges konserthus under hösten!

Källa: elvisforever.se/Text: Göran Blomdin/Foto: Anneli Strand