Peter Jezewski – 40 Years!

Stort jubileum i Stockholm år 2017.

Bilden: Göran Blomdin, Louise, RaMona och Annika Ljungberg/före detta Rednex.

Den 22:a Juli var en härlig sommardag och platsen, Stora Skuggan i hjärtat av Sveriges huvudstad…

Solen lyste och artistuppbådet bländande när vår tids störste Rock-kung höll hov i Stockholm och firade, 40 år som artist. Det var mycket folk i publiken ett stort antal gästartister som med stor-band fyllde scenen med spelglädje och brinnande passion. Firandet hölls på ett Stort grönområde vid vattnet där huvudstaden är som vackrast.

Bilden: Kent Lindèn, Peter Jezewski, Susie Päiverinta, John Whiteleather och Tone Norum.

Stämningen var helt underbar med hängivna fans från hela Sverige. På fest-platsen fanns både Peter Jezewskis populära turnèShop rik på egna produkter med allt från skivor till kläder. Mat och dryck kunde köpas lite här och var på området.

Centralpunkten var scenen och den tidlösa musiken, maffig scendekor med TVÅ stora bildskärmar på var sida om dem som uppträdde. Festivalen bevakades av media och bland annat gjordes ett stort bildreportage till, Hänt i veckan.

Se bildreportaget i originalformat:
Peter J 40

Det var en imponerande bilutställning under festivalen och Peter egen bil visades bland alla de andra pärlorna. Amerikanska bilar är ett naturligt inslag på ett fullmatat event som hyllar 50-talets tidlösa charm. I slutet av årtiondet föddes ungdomskulturen till tonerna av Härlig Rock and Roll-musik med Elvis Presley i spetsen.

Peter Jezewski är en mästerlig Elvis-tolkare som framför Kungens musik på sitt eget vis med stor respekt för originalet. Han har hyllat Elvis i 40 år genom att alltid lägga in Många av The Kings låtar i sin egen reportuar.

Bilden: Ramona vid Peter Jezewskis bil den 22:a Juli 2017, 40 years.

Vi bjöds på en Riktig Heldag OCH Helkväll i den underbara folkparken på Djurgården. Frånscenen strömmade tidlös Livemusik under hela festivalen. Med gästartister som Chris Andrews, John Whiteleather, Little Gerhard, Tone Norum, Susie Päivärinta, Annika Ljungberg, Pelle Karlsson och många fler kompade av storband med musiker som ledgitarristen Frank Liestam var det FULLT ös HELA TIDEN!

Känslan och atmosfären av det Ljuva och Glada 1950-talets hela kultur förstärktes ytterligare av en Mäktig bilutställning och loppmarknad med Stort utbud av rariteter och memorabilia som satte den berömda Pricken över ”i” med råge…

RaMona köpte en vit skinnjacka i turnèShopen
Autografer från alla artister.

Det började med att John Whiteleather skrev sin autograf på skinnjackan av ”Whiteleather/Vitt läder” sedan blev det Många flera autografer under resten av festivalen. Det var både roligt och trevligt att samla autografer av artister och musiker i min nya jacka av högsta kvalitèt.

Rock & Roll-Partyt fortsatte tills mörkret föll pladask mitt i den varma storstadsnatten och vi var vakna långt in på morgontimmarna. Peter Jezewski hade visat med besked att han är och förblir Sveriges största RockKung och framtiden är lika lång som ljus!

Vi ses snart i det svenska ElvisVimlet…

Elvis Angels, And Yours!
Ramona & Louise