ELVIS NIGHT.se 2011 – SUCCÈ!

From Las Vegas to Uppsala.Äntligen blev det dags för Elvis Night.se 2011 med showen, From Las Vegas to Uppsala…

Extra-biljetter hade tryckts och alla extra stolar som ställts fram i den stora lokalen kom till användning. Mellan klockan sju och åtta på kvällen den 28:e Oktober 2011 fylldes hela lokalen till sista plats med förväntansfulla Elvisfans från hela Sverige.
Till tonerna av väl vald entrè-musik kom kvällens konferencier in på scenen. Göran Gabrielsson alias Mr. Show presenterade sig och önskade den stora publiken varmt välkomna. Han berättade lite kort hur hans eget Elvis-intresse började och lite om sin långa bakgrund som Elvis-fanantast.

Göran Gabrielsson är Sveriges främsta röstkonstnär/imitatör så han bjöd publiken på en rolig enmans-sketch där han som DJ Clabbe intervjuade en rad kända Svenskar om deras relation till Elvis Presley. Detta var en Perfekt inledning på kvällen och ledde till många skratt och mullrande aploder.
Clabbe/Göran Gabrielsson avrundade sitt spexiga inslag med orden,
Let The Show Begin!

Storbandet The Moondogs med kören The Rocking Birds började med låten ”That`s All Right” varpå Justin Shandor äntrade scenen i guldkavaj. Showen inleddes med Elvis 50-tals musik på ett lysande skickligt sätt av vår världsetta från Las Vegas. Mot slutet av Justins första set tog han av sig guld-kavajen och gick in på några av de tidiga 60-tals låtarna.
En av många höjdpunkter blev låten ”Come On Everybody” från 60-tals filmen Viva Las Vegas. Där spelade Elvis mot den svensk-amerikanska skådespelerskan Ann-Margret Olsson. Dansaren och koreografen Serena Mon De Vienne gestaltade Ann-Margret på scenen i Uppsala tillsammans med sin dansgrupp, Elvis Angels.

Dansarna bjöd på hela Ann-Margrets egna dansnummer och framförde även dansen som hon gjorde tillsamman med Elvis Presley i kult-filmen från år 1964.
Peter Jezewski fortsatte första set med några av sina fina personliga Elvis-tolkningar. Han överraskade publiken med att göra entrè från bakre delen av lokalen, iförd headset och med gitarr i hand. Peter sjöng sin favoritlåt ”In The Ghetto” som han gjort en enastående nytolkning av. Många musikkunniga menar att Peter Jezewski gör den låten bäst av alla artister i hela Sverige…
Väl framme på scenen levererade Peter flera härliga Elvis-låtar på sitt eget personliga vis, Mycket Bra! Efter ett antal låtar fick han sällskap av den kvinnliga Elvis-tolkaren Carina Jaarnek som framförde några Elvis-låtar själv och några tillsammans med Peter Jezewski.

Peter och Carina avrundade sin del av första set med att överraska publiken med en Premiär, Peters allra senaste låt som heter ”Back in 57”. Det var en Bra låt om det glada 50-talet och en textrad handlade till och med om Elvis.
Vi var nu framme vid år 1968 och Justin Shandor gjorde entrè i de klassiska svarta skinnkläderna från TV-showen Elvis 68 Comeback. Med Bravur och till stående ovationer framförde Justin Shandor många av de härliga låtarna som var Elvis reportuar i TV det året. Efter ett rockigt och innehållsrikt första set blev det så dags för en paus.
I pausen fanns ett stort cafè direkt utanför konsertsalen samt Elvis-shoppen ”King Creole” från Karlstad med delar av sitt stora sortiment. Många av produkterna hade nyligen importerats från Memphis och hittas inte i vanliga svenska butiker. Det var bara att passa på att fynda!

Efter pausen var det dags för andra set som helt fokuserade på Elvis period i Las Vegas under 1970-talet. Konferencier Göran Gabrielsson gjorde en kort och stämningsfull presentation varpå showen rullade vidare.
Hela bandet hade bytt scenkläder och Justin Shandor likaså. Till tonerna av Also Sprach Zarathustra gjorde han en sprakande entrè och inledde med låten See See Rider i skenet av bländande ljusefekter. Det blev Många härliga klassiker från Elvis stora 70-tals repertuar och flera lite oväntade låtar som vi sällan hör live, däribland en mäktig version av låten Kentucky Rain.

Den låten kräver verkligen en artist med röstresurser utöver det vanliga, en sådan artist som Justin Shandor. Gemensamt för alla kvällens artister var även att de kan det där med publikkontakt som är Så viktigt.

Kvällens sista låt blev Can`t Help Faling In Love With You, Justin tackade publiken och gick backstage. Men eftersom aploderna aldrig slutade utan istället blev bara högre och högre för publiken ville ha ett extranummer. Då fick de det, och med besked!

En storartad version av låten Johnny B. Goode i ett rafflande tempo, Vilken Elvistolkare Och Vilket Band! Storbandet gick laget runt och bjöd oss på imponerande solon av varje musiker. Detta band skall vi sannerligen hålla kontakten med.

Ledgitarristen Herbert Bodinger spelade Johnny B. Goode med gitarren bakom huvudet och när han spelat klart så föll han ner på knä och vände sig smidigt mot publiken i samma rörelse som han tog ner gitarren till dess rätta ställe, Mycket imponerande!

Vilken Show, Vilken Kväll Och Vilka Enastående artister och musiker som bjöd oss på, Världsklass mitt i Sverige!

Efter föreställningen blev det skivsingering, autografskrivning och Elvis-mingel,
SUCH A NIGHT!

Källa: elvisforever.se/Text: Göran Blomdin